Mäklare

Fördelar med en mäklare i Uppsala

Att sälja en bostad så att alla blir nöjda kräver en affärsmässig mäklare med god lokalkännedom. Låt våra mäklare i Uppsala hjälpa dig hitta hem. En stor del av vår verksamhet är att hela tiden ha örat mot marken och ha god koll på bostadsmarknaden. Vi möter varje bostadsaffär med stor kunskap och lyhördhet, lång erfarenhet och alltid en hög ambition.

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri värdering och ett första förutsättningslöst möte!

 

Vi hjälper dig köpa och sälja bostad i Uppsala

Som kund ska du känna dig trygg, delaktig och känna att vi gjort det som krävts för bästa möjliga resultat. Det är viktigt för oss att bygga upp en tillit med våra kunder inom alla våra bostadsaffärer. Som mäklare i Uppsala förmedlar vi de flesta typer av fastigheter. Våra vanligaste objekttyper är:

Din mäklare i Uppsala – så jobbar vi

När du ska välja mäklare i Uppsala finns det en del att tänka på. Nedan listar vi hur en vanlig försäljningsprocess går till och hur vi som erfarna mäklare i Uppsala hjälper dig som säljare att ro försäljningen i hamn på ett smidigt sätt.

1. Första mötet och värdering

Under ditt första möte med våra mäklare i Uppsala ges utrymme för dig som kund att ställa frågor och få svar på hur hela försäljningsprocessen går till och hur vi på bästa sätt lyckas med att nå en bra affär. Det här mötet är viktigt för att ta reda på förutsättningarna och för att erhålla en rättvis bild av bostadens marknadsvärde. Vid denna initiala värdering, som alltid är kostnadsfri, tittar vi på bostadens läge, stil och skick. Även utbudet och efterfrågan samt tidigare försäljningar i området spelar in när vi sätter bostadens värde.

2. Förberedelser och annonsering

När vi har kommit till den här delen av processen innebär det att du har valt oss som din mäklare i Uppsala och att vi har kommit överens om att din bostad ska säljas via oss. Nu är det dags att samla in så mycket information om bostaden som möjligt. Ju mer vi som din mäklare i Uppsala vet om objektet desto bättre kan vi sälja in till presumtiva köpare. I denna fas ser vi till att bostaden är i så gott skicka som bara möjligt samt fotograferar den inför annonsering. Tillsammans med din mäklare i Uppsala bestäms hur och var din bostad ska marknadsföras.

3. Visning

När det är dags för visning så kan man som säljare känna sig nervös och vara nyfiken på hur allt fortlöper. Under själva visningen är det vi som mäklare i Uppsala som gör jobbet. Vi berättar för spekulanter om din bostad, hur området ser ut samt svara på frågor om allt från fastighetens historia till vart närmsta matbutik eller busshållplats ligger. Här måste vi mäklare i Uppsala vara så pålästa som det bara går. Vi svarar också på frågor om överlåtelsevillkor och allt annat som rör försäljningen. Under visningen samlar vi in kontaktuppgifter till de spekulanter som närvarat på visningen. Detta för att kunna återkomma till dem och besvara ytterligare frågor i efterhand. Efter visningen återkopplar våra mäklare i Uppsala till säljaren och berättar hur det har gått. Vi kontaktar de spekulanter som närvarade på visningen. De som är intresserade kan antingen lägga ett bud eller bara bevaka. Om fler lägger bud så blir det budgivning.

4. Budgivning

Under budgivning värdesätter vi god kommunikation mellan oss som mäklare i Uppsala och dig som säljare. Detta för att samtliga inblandade ska känna sig delaktiga och införstådda i händelseförloppet kring försäljningen. 

5. Kontrakt och tillträde

När budgivningen är avslutad bokar din mäklare i Uppsala in ett möte med säljare och köpare. Vanligtvis hålls detta möte på vårt kontor i Uppsala. Där skrivs kontraktet och köparen betalar in handpenningen. Är det inte satt ett tillträdesdatum innan så bestäms detta på plats efter överenskommelse mellan säljare och köpare. Vanligtvis sker tillträde cirka tre månader efter kontraktsskrivningen.

 

Kontakta oss för kostnadsfri värdering!